Sedo

Sedo is een grote website waarop miljoenen domeinnamen in allerlei extensies verhandeld worden. Er worden ongeveer 3500 domeinnamen per maand verkocht. Sedo is het voornaamste platform om een Nederlandse domeinnaam te kopen/verkopen.

Account aanmaken
Eerste stap om je domeinnaam te verkopen (of domeinnaam aan te kopen) is het aanmaken van een gratis account. Na het invullen van naam, adres en bankgegevens kun je je domeinnamen gaan vermelden. Bij elke domeinnaam vermelding krijg je automatisch een mogelijke richtprijs te zien. Je bent vrij deze prijs aan te houden of een hogere/lagere prijs neer te zetten. Maximum prijs die men kan vragen is 50.000 Euro. Wil je een hogere prijs dan moet Sedo daarvoor toestemming geven. Als mensen jouw domeinnaam bekijken dan kun je dat zien in je account. Zo krijg je een idee welke namen in de belangstelling staan.

Buy Now of Make Offer
In je account heb je de keus om een “Buy Now” prijs ze zetten of een “Make Offer”. Voordeel van een Buy Now prijs is dat de verkoop gelijk gesloten is. Bij een “Make offer” kun je het bod van de koper als startprijs nemen en een 7-daagse veiling beginnen. Andere mensen die de veilingen volgen zien nu automatisch jouw veiling voorbij komen. Als je geluk hebt gaan dan andere kopers meebieden op jouw domeinnaam en krijg je een stuk hogere prijs.

Domein gratis parkeren
Door de naamservers van je domeinnaam op Sedo te richten worden er automatisch advertenties van Google op je domeinnaam vertoond. Op Sedo kan je de parkeerpagina enigermate instellen qua uiterlijk. Door te pagina te parkeren hoef je zelf niets te onderhouden en kan je de registratiekosten van het domein eruit halen of zelfs een leuke winst maken. De meeste kliks leveren tot een paar dubbeltjes op. Een enkele keer kan het wel eens meer als een Euro zijn. Heb je een buitenlandse domeinnaam die (veel) bezoekers trekt op Sedo; wees dan erg voorzichtig. Als je bezoekers van buiten Europa komen en vaak op de links klikken op de parkeerpagina dan wordt dit door Google als verdacht gezien. Je kan dan door Sedo uit het parkeerprogramma gezet worden.

Commissie betalen
Mocht je nu een domeinnaam verkopen dan ben je Sedo een commissie verschuldigd van 15-20% van de verkoopprijs. De minimum commissie is 60 Euro. Als de domeinnaam verkocht zou worden voor 90 Euro dan houd jezelf dus maar 30 Euro over! Vraag dus niet te weinig geld. Stel van tevoren een minimumbedrag in. Veel veilingen op Sedo eindigen na 7 dagen met slechts 1 bod. Gok er niet te snel op dat jouw domeinnaam veel bieders zal trekken. Is de naam verkocht dan neemt Sedo de verhuizing van de domeinnaam voor zijn rekening en zorgen ze ervoor dat jij veilig je geld/domeinnaam krijgt van de (ver)koper. Helaas komt het regelmatig voor dat de koper/verkoper het laat afweten en na de veiling niet betaald. Je hoeft dan uiteraard geen commissie te betalen.
Domeinnamen & SEO

Hoger in Google
Linkbuilding