Spring naar inhoud

Domeinnamen verkoop

Hoe werkt veiling Sedo?

Sedo is een grote veilingsite voor domeinnamen. Er staan 18 miljoen domeinen in de database. Om een Nederlandse domeinnaam te kopen of verkopen is Sedo waarschijnlijk het beste adres. Ruim 277.000 .nl domeinnamen staan te koop op Sedo. Nadat het gratis account is aangemaakt op Sedo kan men zijn domeinnamen invoeren en te koop aanbieden. Dit kan met een Buy Now of met een zeven daagse veiling. Beide hebben voor- en nadelen.
Met de Buy Now is de koop direct gesloten en krijgt men eerder het geld. Nadeel van de Buy Now is dat als de verkoopprijs te laag is ingesteld je geld verliest. Een veiling duurt zeven dagen en trekt vaak honderden belangstellenden. Bij een kwalitatief goede domeinnaam zal de veiling echte bieders aantrekken en dit zal de prijs opdrijven. Maak niet de fout een laag bod te accepteren (60 euro) en te denken dat andere kopers meer zullen gaan bieden. Heel vaak eindigt de veiling met maar een bieder; degene die de veiling gestart heeft.

Expired domains

De grootste site in Amerika voor verlopen domeinnamen (expired domains) is Namejet. Duizenden domeinen die binnenkort verlopen zijn kunnen hier gekocht worden. Er zijn geen .nl domeinen maar wel veel generieke topleveldomeinen zoals .com, .net, .org en .info. Om mee te doen in een veiling is een creditcard vereist. Het minimum bedrag om met een veiling mee te doen is $69. Als er meer bieders zijn dan gaat de naam in een veiling. De hoogste bieder krijgt dan de domein. Heb je een goede naam gevonden die je graag wilt hebben en er is nog niet op geboden? Maak dan je bod pas op het laatste moment. Door al dagen of weken vooruit te bieden trek je de aandacht van andere kooplustige kopers. Een tweede veilingsite die verlopen domeinnamen verkoopt is Snapnames.

Verlopen domeinnamen NL/BE

In Nederland worden verlopen domeinnamen vooral verkocht op de site Domainorder. Iedere week is er een veiling met duizenden Nederlandse domeinnamen. Tevens zijn er Belgische en Duitse domeinen te koop. Goede namen gaan altijd in een veiling. Anders dan bij Namejet/Snapnames kun je niet zien hoeveel andere bieders er zijn en wat de eindprijs is geworden. Je ziet in je account alleen of je bod het hoogste is of niet. Prijs voor een verlopen domeinnaam is 50 euro exclusief Btw. Daarnaast moeten er extra kosten betaald worden als de naam in een veiling terecht komt. Domainorder is een alternatief voor Sedo als je .nl of .be domeinen wilt kopen.
Domeinnamen

Domeinnaam checken
Waardebepaling van een domeinnaam