Spring naar inhoud

1 Euro hosting

Goedkope webhosting

Voor slechts €1 per maand hebben klanten van Neostrada 2,5 GB opslagruimte en 250GB dataverkeer. Er mogen ‘onbeperkt’ websites op gehost worden. De meeste websites trekken geen duizenden bezoekers per dag. Daarom kunnen er makkelijk tientallen kleinere websites op een account van 1 euro. Klantendesk is alleen per email bereikbaar maar reageert in de regel snel en adequaat. Snelheid van de servers is goed; de websites worden snel geladen. De ervaringen van de klanten op reviewsite IspGids.nl zijn dan ook positief. Bij domeinnaam checken kun je kijken of er een vrij is.Resellers

Hostingbedrijf 1eurohosting heeft verschillende hosting pakketten. Goedkoopst is het pakket voor 1 euro per maand. Hierbij krijgt de klant 2GB opslagruimte en 50GB dataverkeer. Nadelen van het pakket zijn de eenmalige instelkosten (€6) en vooral dat er maar 1 website op gehost kan worden. Bij het duurste Professional Pakket (€4 per maand) kunnen 4 websites gehost worden. Mijn eerste indruk is dat dit bedrijf een reseller is: d.w.z hun hosting nemen ze op hun beurt weer af van een ander (onbekend) bedrijf. Niet dat dit altijd slecht is. Namecheap.com is een van de grootste domein registrars ter wereld en tegelijkertijd ook reseller van Enom. De ervaringen op het internet echter zijn niet best voor 1eurohosting. Voornaamste klachten zijn dat de webhosting er regelmatig uitligt en de slechte bereikbaarheid van de support.

Waarom kan het zo goedkoop?

In de eerste plaats omdat het ‘shared hosting’ is. Dit betetekent dat je met honderden klanten een server deelt. Hierdoor kan de prijs flink zakken. Veel kleinere bedrijfjes die hosting voor 1 euro per maand aanbieden zijn zogenaamde ‘resellers’. Ze huren hosting op de server bij een groter bedrijf en verkopen die vervolgens weer door aan consumenten. De kwaliteit van dienstverlening van de kleine resellers is vaak ondermaats omdat de technische kennis niet toereikend is. Een ander nadeel is dat kleine resellers nogal eens (onverwacht) stoppen met hun bedrijfje. Heb je dan geen goede backup van je website dan heb je een groot probleem. Heb je een leuke webshop en zoek je andere hosting? Dan kan je beter niet je website gaan hosten op een 1 euro hosting account. Het is dan beter om een ‘virtual private server (VPS)’ te huren. Die zijn al beschikbaar vanaf 10 euro per maand.

Kijk uit voor extra kosten

Nuleurohosting biedt hosting aan voor 0 euro en 1 euro. Op het tarievenoverzicht wordt snel duidelijk dat er flink bijbetaald moet worden voor aanvullende diensten. Een supportpakket kost €15 per jaar. Wil je echter support wilt hebben maar je hebt geen support contract: dan kost het €65 per uur. Wil je alleen hosting omdat je al een domeinnaam hebt; dan betaal je administratiekosten van €15/jaar. Een .nl domeinnaam kan Nulurenhosting je leveren voor €25 (de gewone prijs is €5 in het eerste jaar). De service en support is in het weekend en ’s avonds na 17.00 uur gesloten.

Tags: goedkope hosting, 1 euro, domeinnaam verkopen, reseller, hostingbedrijf