SEO optimalisatie

SEO website

Moz houdt ieder jaar een New Linkbuiding Survey. Er deden 315 mensen mee aan het onderzoek waarvan 45% aangaf consultant te zijn van een bureau/freelance, 30% was SEO manager en 25% eigenaar van een webshop. De eerste vraag was: hoeveel geef je uit aan linkbuilding per maand? Het antwoord was dat 37% tussen de $10.000-$50.000 uitgaf, 23% tussen de $5000-$10.000, 20% tussen de $1000-$5000 en 20% tussen de $0-$1000. Ongeveer 10% van de ondervraagden gaf aan dat er meer dan $50.000 werd uitgegeven.

De onderzoeker trok de conclusie dat er meer geld was uitgegeven aan content schrijven om zo links te verkrijgen. Slechts een kleine minderheid van de ondervraagden (7%) gaf aan dat het 75%-100% uitgaf aan linkbuilding. De grootste groep (40%) gaf een percentage van 51%-75% uit aan het linkbuilden. De grote meerderheid vertelde meer geld te hebben uitgegeven aan seo optimalisatie en zag het budget hiervoor toenemen.

SEO tips

Meest populair was bait linking waarbij het schrijven van goede content vanzelf links trekt (zoals de pagina’s van Wikipedia). Andere veelgebruikte methoden waren informatieve illustraties, gastpost, partnerpages en betaalde links (22%). De ondervraagden van de enquete vonden het meest effectief: link baiting, informatieve illustraties en broken link building. Door gebroken links te melden bij de webmaster van de desbetreffende site kan er direct gevraagd worden om een passende link te maken naar de eigen site. Er zijn genoeg webmasters die dat dan zullen doen om hoger in Google te komen.

Domain Authority (DA/TF/DR)

De domein autoriteit wordt uitgedrukt in DA, DR of TF. Er zijn een aantal bedrijven die zich specialiseren in de waarde van een website. Niet in geld maar in kracht (autoriteit). Om een voorbeeld te geven. De domein autoriteit van de Telegraaf.nl is veel groter als die van een lokale nieuwswebsite in de regio. Bekende bedrijven die tools ontwikkelen om deze autoriteit te meten zijn Ahrefs, Majestic, en MOZ.